Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Even voorstellen!

 

Ik  ben Jette Kersjes, een van de juffen van het Dreamteam van het Talent. Al vanaf de start van het Talent werk ik hier met veel plezier. Al meer dan 10 jaar dus!

Dit jaar werk ik vanaf dinsdagmiddag in groep 7/8.

 

Een meesterlijke juf, dat is wat ik graag wil zijn. Van vakbekwaam naar meesterschap! The Leader in Me, de Growth Mindset, 21th century skills, gepersonaliseerd leren, digitalisering, een leven lang leren: met de nieuwste inzichten en de eisen die de overheid aan ons stelt in het achterhoofd probeer ik onze leerlingen te leren hun eigen talenten te benutten. Die talenten hoeven niet alleen op het gebied van taal of rekenen te liggen, dat kan ook zijn talent voor bewegen, voor samenwerken of voor leiderschap. Dat is wat ik graag wil: dat alle kinderen zich zó ontwikkelen dat ze volwaardig kunnen meedraaien in onze maatschappij. Dat is ontwikkeling en dat is mijn passie. Ik ben ervan overtuigd dat de gewoontes van Covey iedereen daarbij kan helpen.

 

Dit jaar werken we weer met de combinatie van groep 7 en 8. Samen met juf Wendy en met ondersteuning van juf Denise juf Elke en juf Annie gaan we er een fijn jaar van maken.

 

Verder heb ik op school taken op het gebied van ICT en Cultuureducatie en ik ben ook de taalcoördinator bij ons op school. Ook hoort de BHV tot mijn  taken.

Op dinsdagmorgen werk ik voor Viviani. Ik ben Interne Coach en help startende leerkrachten om basisbekwaam te worden. Ook help ik leerkrachten die vastlopen of vragen hebben over hun werk in de klas. Daarbij gebruik ik vaak beeldbegeleiding. Ik heb geleerd om collega's te coachen door middel van een filmopname terwijl ze aan het werk zijn. Voor Stenden werk ik ook als assessor. Ik beoordeel aankomende leerkrachten die willen starten met een zij-instroom traject op hun kennis en kunde. Dit soort werk vind ik ook erg leuk, dat heeft alles te maken met mijn passie voor ontwikkeling!

 

Thuis ben ik partner, moeder en oma. Buiten in de tuin, koken of sporten, daar geniet ik echt van. Voor een lange boswandeling met de hond ben ik altijd te porren. Daar heb nu ook meer tijd voor, op maandag ben ik dit jaar vrij. Zo is er tijd om de zaag scherp te houden!

 

Een hartelijke groet en tot ziens op het Talent!