Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Voorschool Delftlanden

 

Sinds 2016 zit er in het MFA van de Delftlanden een voorschool (voorheen peuterspeelzaal), De peuters worden hier spelenderwijs voorbereid op de basisschool.

Op de voorschool werken we met het VVE-programma Uk en Puk. Met dit programma stimuleren we de ontwikkeling van het kind o.a. op het gebied van taal en rekenen, maar ook van de sociale-emotionele ontwikkeling. Er wordt gewerkt met voor peuters herkenbare thema’s, zoals: ziek zijn, smakelijk eten, feest, familie, enz.

De groep van de voorschool telt maximaal 16 peuters voor kinderen tussen 2,5 en 4 jaar. Het lokaal is aantrekkelijk ingericht met diverse speelhoeken. De peuter speelt in een veilige en vertrouwde omgeving samen met andere kinderen. Met liedjes, knutselen, reken-, taal- en beweegspelletjes sluiten we aan bij wat jouw kind graag doet en wat hij/zij wil en kan leren. Alles gebeurt spelenderwijs en er blijft veel tijd en ruimte voor ‘vrij spel’.

De voorschool werkt samen met beide basisscholen. Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk aan te sluiten bij de groepen 1-2, door bijvoorbeeld met dezelfde thema’s te werken, de feestdagen samen te vieren, maar ook samen buiten of in het speellokaal spelen. Dit maakt de overgang van de voorschool naar de basisschool nog makkelijker voor je kind.

Momenteel hebben we nog ruimte om nieuwe peuters te plaatsen.

Voorschool Delftlanden is drie ochtenden per week open (m.u.v. de schoolvakanties):


- Maandag:    8.30 - 11.50 uur

- Dinsdag:    8.30 - 11.50 uur

- Donderdag: 8.30 - 11.50 uur

Voor meer informatie of aanmelden kunt u terecht op de website:

Voorschool Delftlanden - Peuterwerk (stichtingpeuterwerk.nl) Ook mag u altijd telefonisch contact opnemen met de pedagogisch medewerker.

tel.nr. 06-15906254