Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Voorwoord

Over ons

Met onze schoolwiki informeren we u over onze school. Alle schoolse zaken die niet of nauwelijks veranderen kunt u hier terugvinden.
De jaarlijks veranderende gegevens kunt u in de wiki terugvinden onder het kopje Praktisch, en we communiceren deze ook via de nieuwsbrief.
Actuele zaken staan in onze nieuwsbrief en op onze website: www.cbhettalent.com. Zo houden we u goed op de hoogte.
Uiteraard bent u altijd welkom om uw vragen aan ons te stellen. Belangstellende ouders nodigen we van harte uit om een afspraak te maken voor een rondleiding of oriënterend gesprek. 

Het Talent staat in nieuwbouwwijk de Delftlanden, de jongste wijk van Emmen. Onze school heeft een frisse kijk op onderwijs en een vernieuwend onderwijsconcept: een school met een sterk innovatief karakter.
CB Het Talent staat voor creativiteit, activiteit, pluriformiteit, eigenheid, maar ook zeker voor stabiliteit en veiligheid.
Kinderen zijn unieke wereldburgers met een natuurlijke wil om te leren. Daar sluiten we bij aan door die wil te prikkelen en kinderen zo individueel mogelijk te begeleiden. We doen dit vanuit vertrouwen, zodat kinderen een stevige basis ontwikkelen voor nu en de toekomst. Door op een andere manier om te gaan met inzet van personeel en materialen, zijn we in staat meer individueel gericht onderwijs te bieden. 
We bieden een solide basis aan de kinderen die aan ons worden toevertrouwd. Daarom vragen we regelmatig aan onze leerlingen en de ouders hoe ze het onderwijs ervaren.

We zitten samen met een openbare school en een participant op het gebied van peuterspeelzaal en kinderopvang in één gebouw. Dit biedt veel mogelijkheden en ruimte voor veelbelovende ontwikkelingen. 
De school is er voor de kinderen en kan niet zonder ouders. Wij zijn daarom trots op de betrokkenheid van ouders, zichtbaar in de hulp die wordt geboden, de ouderavonden die bezocht worden en de evaluaties: Ouders willen meedenken en meepraten en wij willen goed luisteren en iets doen met opmerkingen, tips, vragen of kritiek. 
Ouders kunnen vertrouwen op een professioneel team dat de ontwikkelingsmogelijk­heden van kinderen zoveel mogelijk wil benutten als het gaat om de sociaal emotionele kant en het zich eigen maken van de leerstof. 
Kinderen op Het Talent ontwikkelen zich tot zelfstandige zelfbewuste kinderen. Zij kunnen presentaties geven op verschillende manieren. Zij helpen en ondersteunen elkaar. Zij maken zich de leerstof eigen die thuis hoort op de basisschool en kunnen die informatie toepassen in bijvoorbeeld projecten. Elk kind verwerft op zijn of haar eigen manier de vaardigheden die nodig zijn om na de basisschool de volgende stap te kunnen zetten. 

Ons team werkt hard aan het op goed niveau houden van het onderwijs. We zorgen voor een goed pedagogisch klimaat en we zijn erop gericht het maximaal mogelijke uit kinderen te halen. Om kinderen op deze manier te kunnen begeleiden, is de school voortdurend in beweging. Nieuwe ontwikkelingen worden gevolgd en ingevoerd. We blijven daar wel kritisch in, want niet elke vernieuwing is een verbetering. 
Graag wens ik u en uw kind(eren) namens het team een bijzonder inspirerend en talentrijke schooltijd toe! Een tijd waarin het kind kan leren, genieten en zich verwonderen. 

Bert van der Leest, directeur 
Media
  • Holiday-geel