Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nieuws uit groep 3/4

10-02-2023
De Bijen werken rondom het thema 'de middeleeuwen' en zijn vandaag op excursie geweest naar Kasteel Coevorden en Stedelijk Museum Coevorden. We hebben een echt harnas met helm en een hellebaard gezien. We hebben een kijkje genomen in de Blauwe Toren; de oude gevangenis met muren van wel 1 meter dik! Ook mochten we ons verkleden als echte jonkvrouwen en ridders 😍🏰  We hebben ervan genoten en weer veel geleerd! 
06-10-2022
Vanochtend werden we door Alfred Brinks van Boerengolfbaan het Landschap opgehaald met de huifkar en trekker 🚜. Hij is de voorzitter van Molen Nooitgedacht in Veenoord en had aangeboden ons op te halen met zijn huifkar. Het was echt genieten en we mochten ons fruit eten tijdens de rit. Bij Molen Nooitgedacht aangekomen, kregen we een rondleiding van molenaar Joey Ebelties. We hebben onze cadeautjes gegeven als bedankje voor deze excursie en toen kon het beginnen! Ook hebben we een molentje geknutseld voor hen allebei. Die staan nu op de plank bij de donaties 🤩 Joey heeft de wieken laten draaien terwijl wij op het balkon buiten mochten kijken. Ook heeft hij ons uitgelegd hoe het werkt met het tandwiel en de molensteen. Er werd echte graan gemalen (voor koeien dus we mochten het ook aanraken en voelen). Her en der lagen ouderwetse gebruiksvoorwerpen uit een spinnenwiel en een echt oud kniepertiesiezer. Het was ontzettend leuk en interessant!
09-10-2020

Hoera, de Bijen hebben deze week hun groepsdoel gehaald! Ons groepsdoel was: wij nemen onze verantwoordelijkheid, ook als niemand kijkt (bij het buiten spelen, handen wassen en bij de kapstokken). Wanneer dit lukte, kwam er een parel in de pot van gewoonte 1 (proactief zijn). De afgelopen weken zijn er zoveel parels verdiend, dat het tijd was voor de beloning. De Bijen hebben afgelopen woensdag een pyjamafeestje gevierd na de pauze. Ze mochten in hun pyjama gezellig film kijken. Na de herfstvakantie gaan we met elkaar een nieuw groepsdoel bedenken en een leuke beloning voor wanneer we het doel hebben gehaald.

Verder werken we sinds deze week aan het thema over dinosauriërs. De kinderen genieten volop tijdens de ateliers en ontdekken spelenderwijs veel over deze reusachtige dieren. In de archeologiehoek kunnen er gesteentes, mineralen en fossielen worden onderzocht (meten, wegen, voelen en bekijken onder de microscoop). We hebben met elkaar een heel mooi dinomuseum gebouwd met souvenirwinkeltje erbij. Verder kunnen er allerlei taal- en rekenspellen worden gespeeld rondom dino’s, hebben we een dino-weetjes-kwartetspel en wordt er veel gebouwd met Kapla, Lego en het dinospeelgoed van de kinderen. De dino’s komen tot leven wanneer je de VR-bril ophebt en Freek Vonk allerlei informatie geeft over dino’s. Natuurlijk worden er ook mooie kunstwerken geschilderd en gemaakt!  Op onze themamuur verzamelen we allerlei informatie over dino’s.