Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Mieren groep 8 

In het begin van het schooljaar hebben de Mieren van groep 8 elkaar beter leren kennen en hebben we samen herinneringen gemaakt; we hadden 2 fantastische kampdagen met de kinderen van groep 7 erbij! Expeditie Robinson op het Ermerstrand, samen eten, dansen, moppen vertellen, toneel spelen, verstoppertje in het donker doen, liedjes zingen en geroosterde marshmallows eten bij het kampvuur op het schoolplein.    


De eerste schoolweken worden ook wel de ‘Gouden Weken’ genoemd. We investeren dan extra in spellen en werkvormen waarbij we elkaar nog beter leren leren kennen en vertrouwen, waarbij we elkaars talenten zien en benoemen en samen komen tot wat we nodig hebben om een fijne groep te zijn en blijven. Natuurlijk horen de 7 Gewoonten van Covey daar ook bij!   

Tot de herfstvakantie hebben we, naast rekenen/taal/lezen/spelling, ook gewerkt aan het project ‘West-Europa’. We hebben zelf informatiekaarten gemaakt en aan onze klas gepresenteerd. Bijvoorbeeld over steden, bezienswaardigheden ,(bedreigde) diersoorten, souvenirs, havens en verschillende talen. Ook hebben we samen gesproken en gewerkt over o.a. de Europese Unie en vluchtelingen. We sloten het thema af het “Honderdveld-spel” waarbij we in teams punten konden verdienen met het beantwoorden van vragen over West-Europa. Wat hebben we veel geleerd van elkaar!


Lekker blijven lezen blijft belangrijk, ook in de bovenbouw. We zijn dit jaar gestart met het ‘Kilometerlezen’. We tellen elke gelezen bladzijde als kilometer en zo lezen we naar een bepaalde bestemming toe. De Mieren mochten in tweetallen deze bestemmingen bedenken en we loten elke keer waar we naar toe gaan. Als we de stad of het land hebben gehaald, dan mogen de reisleiders (het tweetal dat de bestemming koos) hun leiderschap tonen door het bedenken, organiseren, uitleggen en begeleiden van een activiteit over hun bestemming. We hebben dit jaar bv. al een potje ‘Bingo’ gedaan aan het Gardameer, stokbrood geproefd in Parijs en het spel “3-Zeehonden-is-er-1-teveel’ gespeeld op de Noordpool.   


Na de herfstvakantie zijn we begonnen met een nieuw thema: Moeder Aarde. Onze themamuur krijgt langzaam vorm. We leren van alles over de aardlagen, aardbevingen, vulkanen, tsunami’s, het weer, recyclen, energie en duurzaamheid. In de ateliers zijn we vulkanen aan het schilderen, landschappen aan het vormgeven, een wereldbol in elkaar aan het vouwen, een rap aan het schrijven over duurzaamheid en nog veel meer!