Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Bij de Mieren hebben we in de eerste schoolweken tot aan de herfstvakantie gewerkt aan het project Kunst. Verschillende technieken zijn aan de orde gekomen: dotpainting, linoleum snijden en afdrukken, het werken met schaduw enz. We hebben zelfportretten gemaakt en sokpoppen. We hebben gewerkt aan Japans verteltheater: Kamishiba. Ook hebben we bezig geweest met muziek:  het notenschrift en met componeren. Dat hebben we ook gebruikt bij het lied van de Kinderboekenweek: de Tijdmachine.

Dat lied hebben we met elkaar gezongen op de opening van de Kinderboekenweek, we hebben met de boomwhackers er muziek bij gemaakt. Er is een dans geoefend door de kinderen zelf, super veel leiderschap hebben we daar gezien! De Papegaaien en de Mieren hebben dat helemaal zelf stap voor stap met elkaar geoefend en de uitvoering zag er prima uit! 

Ondertussen hebben we ook nog hard aan taal en rekenen gewerkt: procenten, breuken, grote getallen, het metriek stelsel,  de staartdeling en onder elkaar vermenigvuldigen, kwam allemaal al aan bod. Bij taal zijn we bezig geweest met ontleden en woordenschat. Na de herfstvakantie gaan we de werkwoordspelling ook weer flink opstarten, de afgelopen weken hebben we vooral de spellingregels herhaald die we al wisten.

Deze week werken we nog aan het thema Onderzoeken van Trefwoord. We zijn op zoek geweest naar bijvoorbeeld de regels van de school en of die wel of niet zinvol waren. Daar was bij ons eigenlijk geen discussie over : “Juf, die regels hebben we zelf gemaakt, we waren daar helemaal vrij in, waarom zouden die niet zinvol zijn? Waarom zouden we die aan onze laars lappen?” en “Er zijn wel scholen, juf, waar de kinderen helemaal niks daarover te vertellen hebben en dat die regels heel streng zijn, zielig hè”. Wat super om te horen dat ze allemaal achter onze visie en missie en bijbehorende afspraken staan!